Beylikdüzü, para ve insan hayatı üzerine

15 Ocak 2010 Cuma - Unknown
90'lı yıllarda Çatalca'dan İstanbul'a doğru giderken yolun kenarlarında "Heyelan Tehlikesi" gibi tabelalar asılıydı. Zamanla oralarda devasa konutlar yapıldı, fakat 1999 depremi ile bir kısmı yıkıldı, geri kalanları da hiçkimse tutmadı. Çünkü beylikdüzü hem 1999 depreminin fay hattına yani Avcılar'a çok yakın hem de heyelan bölgesi.

Ayrıca daha ikna olmak için bu yazılara bakabilirsiniz: ntvmsnbc teknikgundem

Şu sıralar Beylikdüzü'ndeki konutlar çok ucuz 39.000 lira gibi rakamlara satılıyor. Emin olun fiyatların ucuzluğunun tek nedeni Beylikdüzü'nün şehre uzuklığı değil.

İnsan hayatı satılık değil denir genelde, ama çok büyük yalan. 100.000 liraya başka bir yerde ev almak yerine burdan 39.000 liraya ev alarak kendi hayatınızı 61.000 liraya satmış olursunuz.

1 yorum:

bcursor dedi ki...

Ben 11 senedir Beylikdüzünde oturuyorum. Beylikdüzünde benim bildiğim kadarıyla depremde hiç yıkılan ev olmadı. Bizim yakınımızda "Sağlık Sitesi (Doktorlar Sitesi diye bilinir)" diye site var, buradaki evler çok ucuz mesela. Depremde çatlaklar oluşmuş duvarlarında ondan dolayı. Ama bütün siteler için aynısı geçerli değil. Zaten yeni yapılanlar depreme dayanıklı, çünkü sigorta şirketleri çok sıkı denetliyor, inşaat işi ile uğraşan bir arkadaşım var oradan biliyorum.