youtube'a girmek için en kolay yöntem

23 Ocak 2009 Cuma - Unknown
Browserınıza www.youtube.com yazdığınızda çat diye siteye girebilmeniz için yapmanız gerekenler şunlar:
  1. Eğer windows kullanıcısı iseniz C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörüne gidin. Eğer linux kullanıcısı iseniz (ubuntu kullandığınızı varsayıyorum) /etc klasörüne gidin.
  2. hosts dosyasını açın.
  3. dosyanın en altına aşağıdaki satırı kopyalayın ve dosyayı kaydedin
208.117.236.69 www.youtube.com

Şimdi browserınızı yeniden başlattığınızda youtube'a rahatlıkla girebileceksiniz.

Eğer bunu denedikten sitenin türk telekom tarafından kapatıldığını yazan bir sayfa ile karşılaşırsanız, bu kullandığımız IP'nin de blocklandığı anlamına geliyor. Dolayısıyla google'dan yeni bir youtube IP'si aramaya başlayabilirsiniz.

Bu şekilde siteye girebilmeminiz alamet-i farikası ise şöyle:
web üzerindeki her domain (yani basitçe sitenin adresi) en az bir IP adresine bağlı olmak zorundadır (çünkü en az bir tane fiziksel server olmalı). www.youtube.com adresi türk telekom tarafından blocklandığında aslında domain blocklanmış oluyor.
Ve youtube çok fazla sayıda server üzerinden yayın yaptığı için, bir çok IP üzerinden siteye ulaşabiliyoruz. Sizin kullandığınız IP adresi bloklansa da yeni bir tane bulduğunuz anda tekrar siteye girebilirsiniz.


Biz yukarıda hosts dosyasında yaptığımız değişiklik ile işletim sistemimize www.youtube.com adresine girilmek istendiğinde belirttiğimiz IP adresi üzerinden istekte bulunulması gerektiğini anlatmış olduk. Dolasıyla bu domain için hangi IP'yi kullanacağını sistemimiz türk telekom'a sormak zorunda kalmadı .

Hiç yorum yok: