Garip Bir Tez

19 Eylül 2011 Pazartesi - Unknown
Anlatması biraz garip ama şöyle bir fikrim var:

Belki de canlıların tatları ile o canlının bize (yani insana) yakınlığı arasında bir bağ vardır. Hayvanları bu yüzden, bitkilerden daha çok seviyoruzdur. Belki bu yüzden memelileri öteki hayvanlara göre daha çok seviyoruzdur.

Peki bunu neye bağlayacağım. Bunun temelinde şiddet olduğunu düşünüyorum. Evet, yemek yerken bile bir şekilde evrim sürecinde bize en yakın olan canlıları alt etmiş oluyoruz. Bu bahsettiğim tabii ki öteki hayvanlar için geçerli değil, ama insan bambaşka bir hayvan.

Bu sadece aklıma bir mantıklı gelip, bir mantıklı gelmeyen fikirlerden biri. Belki saçma ama şiddetin bu kadar içimize sindiği bir tür olarak, çok ciddi kanıtlarım var :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Normalde sağlık gerekçeleri ile olabildiğince uzak türlerle beslenmenin daha yararlı olduğunu okuduğumu hatırlıyorum. İnsan yemek o nedenle pek zararlı diye biliyorum. (Araştırmak lazım tabii, madem tez ortaya atılmış)

Unknown dedi ki...

Ama siz tezi yanlış anlamışsınız. Ben tadının iyi olmasının açıklamasını yapmaya çalışıyorum. Daha sağlıklı olduğunu kesinlikle ileri süremem, çünkü besin piramidinde yukarı çıktıkça hücrelerde biriken zehirli maddelerin miktarı artıyor.

Adsız dedi ki...

tavuk güzel bişey.şimdi ben tavuğun tadını ne kadar seviyosam tavuğa karşı okadar şiddet doluyum demek oluyo bu.doğru la

Unknown dedi ki...

:)