Almanya'nın Ermeni Soykırımı İle İlgili Yeni Yasası

2 Haziran 2016 Perşembe - Unknown
Almanya bu sıralar mülteci krizi yüzünden Tayyip Erdoğan ile ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ve eli baya zayıf durumda. Mültecileri Avrupa'ya almasa, denizde boğulup ölenler yüzünden Merkel'in başı ağrıyor. Mültecileri Almanya'ya alsa sağcı grupların eleştirilerine maruz kalıyor. Afd (Almanya için Alternatif) isimli göçmen karşıtı parti çok ciddi yükselişte ve Merkel ciddi güç kaybediyor.
Hal böyle iken Almanya Türkiye'ye karşı Ermeni yasası kozunu kullanmayı seçti. Haziran ayında Türkiye vatandaşlarına turist vizesini kaldırmayı planlayan aynı Almanya. Almanya'nın çıkardığı yasa diyor ki: Ermeni soykırımı oldu, bunu hatırlayalım, unutmayalım. Bir olgudan yasa olmaz, bir kuraldan yasa olur. Almanya yasa gibi olmayan yasa çıkardı yani. Hiçbir hak yada hiçbir yasak getirmeyen bir yasa. Tek amacı mülteci krizinde Türkiye'yi haddini bildirmek. Başka hiçbir fonksiyonu yok.
Yani Fransa'nın çıkardığı Ermeni yasası bile, Almanya'nın çıkardığından daha "yasaydı". Fransa demişti ki, Ermeni soykırımı yoktur denilemez. Bir yasak getirmişti. Bir şeyi yasaklamak yasada yer alabilir. Saçma tabii bu konuya Fransa'nın dahil olması ve bir konuda düşünce özgürlüğünü kısıtlaması. Ama en azından yapı olarak yasadır. Almanya'nınki yapı olarak bile yasa değil.
Bu yasanın Ermenilere de bir faydası yok. Onlar da sadece Almanya'nın mülteci krizindeki kullandığı kozlardan biri konumunda. Yani Almanya Ermenileri çok önemsiyorsa Turist vizesini Ermenistan vatandaşlarına kaldırabilir. Yada Türkiye'deki ermenilere çalışma vizesi verebilir. Ermeni öğrencilere vize kolaylığı sağlayabilir. Geçmişle yüzleşelim diyorlar, Ermenistan'a gümrük için kolaylıklar sağlayabilirler. Ya da avrupa birliğine alınması için uğraşabilirler, madem hataları düzeltmek istiyorlar. Sıkıntı şu ki Almanya'nın Ermeniler umrunda bile değil. Umrunda olsa kolaylıklar sağlarlardı. Benzer kolaylıklar İsrail vatandaşlarına var çünkü. Ermeni lobisi dünyanın önemli ülkelerinde çok güçlü deniyor ama ermenilere pek bir hak alabildiğini sanmıyorum, tek gücü Türkiye aleyhtarı hareketlere yetiyor. Bunun da hiçbir pragmatik yararı yok ermenilere. En yakınındaki Türkiye ile ticareti ve ilişkileri bozuluyor. Almanya'ya/Fransa'ya yarıyor Ermeni lobisinin yaptığı faaliyetler.
Fransa "Almanya cingeneleri öldürdü" diye yasa yapıyor mu? İngiltere "Amerika kızılderilileri öldürdü" diye yasa yapıyor mu? Yada "Belçika Kongo'da katliam yaptı" diye yasa çıkıyor mu hiçbir batı ülkesinde? Ki Kongo'da yapılanlar dünyanın başka hiçbir yeri ile kıyaslanamaz. En ufak bir soru işareti yok. Demek ki normalde böyle yasaları kimse çıkarmıyor.
Yani siyaset her yerde sıkıntılarla dolu, Alman siyasetinin de çok özel bir durumu yok. Hatta Türkiye siyaseti kadar kokuşmuş çok yönü var. İşine gelirse kürtleri destekler, işine gelirse Tayyip'i, işine gelirse baska etnik/dini grupları. Çıkarı yoksa niye desteklesin? Etik değerleri yüzünden mi? Petrol için Libya'ya bombalayan Fransa etik için ermenileri mi destekliyor yani? Yani ortadoğuya sürekli silah satan Almanya etik için mi Ermenileri destekliyor?
Genelde Türkiye'nin sagcısı sürekli Osmanlı övüyor, solcusu batıya toz kondurmuyor. Yani iki aşırı uç var. Medya ve siyaset dünyanın her yerinde manipüle edilen kurumlar. Almanya yaptı diye doğrudur demek, Osmanlıyı körü körüne savunan kişilerden daha az cahilce değil.
Almanya dediğimiz ülkenin de her ülke gibi bin tane problemi/skandalı var. Alman medyası bunların üzerine yeterince gitmek yerine (Deutsche Bank, Commerzbank, Volkswagen skandalları), sürekli mülteci meselesini ve Türkiye'yi haber yapıyor. Aynen Amerikan medyası gibi, aynen Türkiye medyası gibi. Unutturmaya calisiyorlar ülkenin vatandaşlarının problemlerini. Yani Tayyip'i severiz sevmeyiz (ben sevmem) ama bu demek değildir ki Tayyip'le uğrasan her devlet sütten çıkmıs ak kaşıktır. Her batı ülkesi doğru, dürüst, etiktir. Yada Tayyip ile uğraşılınca sıkıntıyı Tayyip çekiyor. İki gün sonra Tayyip ülkeyi terketse gene bu ülkelerde kalır ve koz olarak Türkiye'ye karşı ellerinde tutulur, geri vermezler. Bir anda Tayyip sevgileri tutar. Amerika dediğimiz ülke çok ciddi islamafobi barındıran bir ülke olmasına rağmen, kuran yakan insanlar var olmasına rağmen, Fettullah Gülen'i himaye ediyor aynı zamanda. Koz olarak neyi kullanabileceklerse ona göre hareket ediyorlar. Çünkü zamana göre Avrupa ve Amerika'nın desteklediği kişiler değişiyor.
İki gün sonra Ermenistan ile sıkıntıları olsa, Azeri soykırımı yasası çıkarırlar. Rusya'nın çeçenlere yaptıkları için Almanya yasa çıkarsa bunun çeçenlere ne faydası var? Kürtlere, türklerin yaptıkları için yasa çıksa kürtlere ne faydası var. Madımak olayı Almanya parlementosunda yasa olsa, aleviler öldürüldü maraşta diye yasa çıkarsalar alevilere ne faydası var. Gezi parkında Tayyip Erdoğan insanlık suçu işledi diye yasa çıkarsa Almanya, Türkiye vatandaşlarına ne faydası var? Piyon olmamak lazım. Türk olarak da, Kürt olarak da, Ermeni olarak da piyon olmamak lazım.
Almanya, Fransa, İngiltere, Amerika güçlü ülkeler ama sadece eğitimde dolayısıyla bilimde iyi olmalarından dolayı değil; siyasette iyi olmalarından dolayı. Ve o siyasi başarıları eğitime kaynak ayırabilmelerini sağlıyor. Ve konumlarını korumalarını sağlıyor. Çünkü ufak ülkeler sürekli birbirini yerken bu ülkeler kaynaklarını eğitime, bilime ayırıyorlar. Aynen büyük İskender'in babası Filip'in sadece Atina'nın düşmanlarını destekleyerek uzun vadede Atina'yı güçsüzleştirip ele geçirmesi gibi. Atina'nın o esnadaki düşmanları tarihten silinip gitti ve Büyük İskender'i hatırlıyoruz şimdi sadece.

Hiç yorum yok: